Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 augustus 2010

“Wij willen met de dieren spelen!”

VOORHOUT – Het nieuws dat de kinderboerderij het mogelijk moet doen zonder de 6.000 euro subsidie per jaar en dat hierdoor sluiting dreigt, maakt grote indruk op twee jonge bezoekstertjes. Regina en Lotte (beide 9) laten weten: “Het is helemaal niet leuk als deze kinderboerderij gaat sluiten. Wij komen hier al drie jaar en helpen met het zoeken van de eieren. We willen met de dieren spelen.” Lotte licht het belang toe van een kinderboerderij in het dorp. Door de aanwezigheid van de dieren, kunnen kinderen ermee leren omgaan en zo de natuur beter waarderen. Lotte: “Ik was eerst bang voor geiten, maar nu niet meer.”
Een moeder, Irene, komt met twee van haar dochters aanlopen. Ook zij is geschokt door het nieuws van de geplande bezuinigingen: “Deze kinderboerderij wordt echt heel veel bezocht. Als ik langsloop, zijn er altijd veel mensen. De vrijwilligers doen veel; ze bestraten, maken alles schoon en verzorgen de dieren. Het is een heel slechte zaak als de kinderboerderij dicht zou gaan. We gaan zeker actievoeren, als de gemeenteraad wil dat de kinderboerderij gaat verdwijnen.”