Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 augustus 2010

Workshop Improvisatietalent om de eigen wijs te vinden

LISSE – “Ik vind het belangrijk dat mensen hun eigen wijs volgen. Het is mijn bezieling om dat te bereiken.” Arnold Erkendiep organiseert op zondag 3 oktober een workshop “ImprovisatieTalent”, zodat de deelnemers “de sluizen van hun ziel kunnen openzetten en hun innerlijk naar een hoger plan brengen”.

Door Joep Derksen

Jarenlang was Erkendiep actief als kennisadviseur in de automatisering, maar al lang knaagde er iets aan hem. “Met ons werk zijn we heel veel met het hoofd bezig, maar je bestaat uit meer dan een hoofd. Het is belangrijk dat je je eigen lichaam een stem geeft: luister naar die stem, werk meer met je eigen lijf en laat je ziel spreken.” Erkendiep heeft het docentschap Stemexpressie gevolgd en wil met deze eerste workshop bij Plan 4 de deelnemers een handvat geven om met verandering om te gaan. Om dit te bereiken, bestaat de workshop uit meerdere onderdelen.

“Waar sta je nu?” is de eerste kernvraag die de deelnemers beantwoorden. Vervolgens wordt er gewerkt aan de stem en daarna wordt overgegaan tot het onderdeel “Get the groove”, waar gezamenlijk met ritmiek wordt gewerkt. “Hoe meer iets van je lichaam beweegt, hoe meer bezield iemand wordt”, weet de docent. “Ik ben heel vervlogen van het tribal leadership, waarbij je door een gezamenlijke inbreng en op een vrolijke manier tot samenwerking kunt komen.”

Trommels

Tijdens de “Jam session” maken de deelnemers muziek. “Als je gezamenlijk op trommels slaat, gebeurd er iets bij en onder de deelnemers. Wanneer je stemmen toevoegt, gebeurt er nog meer.” De maximaal 12 personen luisteren en kijken tijdens dit onderdeel naar elkaar terwijl ze muziek maken. Hierop volgend vindt het onderdeel “Structuur en chaos” plaats. Erkendiep: “Hier werken we met de ademhaling en de omgeving. Op het moment dat je met z’n allen herrie begint te maken, is er chaos. Ik vind het belangrijk dat mensen hun eigen wijs volgen. Wanneer dat tot chaos lijdt, werk ik met structuur om de mensen naar elkaar te laten luisteren. Op die manier kunnen de deelnemers hun eigen wijs inbrengen en met elkaar in harmonie brengen.”

Erkendiep heeft er zin in om de workshop te geven: “Als je door ruiten gaat om echt vanuit je hart te uiten, is het leven veel vrolijker. Niet altijd gemakkelijker, maar wel veel vrolijker. Ik ben een groot voorstander van de combinatie kunst en muziek, vandaar dat deze workshop bij Plan 4 plaatsvindt.”
De workshop “ImprovisatieTalent” vindt plaats op zondag 3 oktober, van 10:00 uur tot 15:00 uur plaats bij Plan 4 (Heereweg 249 in Lisse), met tussendoor een pauze van een uur. Mensen die zich willen aanmelden kunnen een formulier invullen op: http://bit.ly/sep2010. De kosten zijn 35 euro per persoon. Voor meer informatie: www.improvisatietalent.nl of bel: 0715 113 004.