Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2010

Ambtskostuum compleet

TEYLINGEN – Al eerder ontving burgemeester Sander Schelberg een ambtskostuum van de Schölvink Stichting, maar donderdag 16 september werd deze outfit gecompleteerd met een origineel oud sabel uit begin 1900 van 73 centimeter lang.

Historisch onderlegen Teylingers herinneren zich direct dat burgemeester August Jozef Schölvink van 1907 tot 1929 in Warmond de scepter zwaaide. Nog altijd staat in dat dorp een stenen bankje ter herinnering aan die periode. Eens per vier jaar ontmoet de hele familie Schölvink elkaar voor een familiereunie en voor de laatste editie in 2007 was ook Schelberg uitgenodigd. Bij die gelegenheid ontving hij het ambtskostuum, maar nog zonder sabel. Dit “onrecht” werd vorige week donderdag dus rechtgezet.
Alphons Schölvink overhandigde het kleinood aan de burgemeester: “Met dit sabel is het ambtskostuum compleet.” Tot in de verre toekomst kan het complete ambtskostuum bewonderd worden in het Voorhoutse bestuurscentrum.