Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2010

Balgerij krijgt onderdak

TEYLINGEN – De scoutinggroep Tjarda verlaat haar huidige blokhut en verhuisd naar de andere kant van Koudenhoorn, nabij het ondiepe gedeelte van ’t Joppe. Hierdoor kan zeilvereniging Balgerij op Koudenhoorn een onderdak krijgen en ook een aantal andere verenigingen kunnen een gebruik maken van de opstallen op Koudenhoorn.
Het collegevoorstel hierover werd donderdag 16 september door de leden van de gemeenteraad warm ontvangen. Een krediet van 193.000 euro is beschikbaar gesteld voor de realisatie van een verenigingsgebouw en ligplaatsen voor zeilvereniging De Balgerij. Daarnaast wordt bijna 70.000 euro geinvesteerd voor de verbetering van de huidige accommodatie van Tjarda. Fractievoorzitter Rose-Marie Keijzer (D66) verwoordde de gevoelens van het grootste deel van de raad: “Het is belangrijk dat de Balgerij eindelijk een onderdak krijgt.”