Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2010

Bekeuringenbeleid weert bezoekers

VOORHOUT – Een kort mailtje aan de burgemeester doet soms wonderen. Ineke Barends van Dijk uit Oegstgeest bezocht de vernieuwde Herenstraat om even lekker te gaan winkelen. Ze parkeerde haar auto voor de apotheek en plaatste haar parkeerschijf achter de voorruit.

Binnen het uur was ze terug, om een bekeuring van 160 euro achter haar ruitenwisser te vinden. Het bleek dat zij op een invalidenparkeerplaats stond. Barends is woest: “Nu bleek er donderdag 16 september een bord geplaatst te zijn, die aangaf dat deze plek een invalidenparkeerplaats is geworden. Er is geen markering op het wegdek aangegeven dat het om een invalidenplaats gaat. Dat is in andere dorpen en steden wel gebruikelijk. Natuurlijk zou ik niet op die plaats gaan staan als het duidelijk was aangegeven en wat ik nu zo jammer vind is waarom niet eerst een waarschuwing.”

Barends fulmineert tegen het handhavingsbeleid: “Nu blijkt er een overijverige parkeerwachter te zijn die op deze plaats goed kan scoren, dit hoorde ik van een winkelier aan de overkant. Die parkeerwachter komt meerdere malen per dag langs, zet zijn auto van de gemeente neer en schrijft een bon uit: tel uit je winst. Is het wel terecht dat hij die bekeuring schrijft terwijl er geen markering is en met een bord die zo onhandig is geplaatst? De Herenstraat is prachtig geworden, al heeft het lang geduurd en was het voor de middenstand een moeilijke tijd. Als men vanuit de gemeente dan zo omgaat met klanten die de weg naar de winkels weer moeten vinden dan maak je het niet aantrekkelijk om te komen winkelen.”

Na ontvangst van deze brief is de situatie aangepast: het bord dat aangeeft dat op die locatie alleen invaliden mogen parkeren, is nu duidelijk zichtbaar. De gemeentelijk woordvoerder is gevraagd of deze situatie naar aanleiding van de email is aangepast, hoeveel bekeuringen al zijn uitgeschreven en of het op deze locatie inderdaad ‘makkelijk scoren’ is. Zij laat weten: “Op 2 september hebben wij een algemene tekst in de gemeenteberichten geplaatst over de parkeersituatie in de Herenstraat. Hierin wij hebben aangegeven dat wij voor 3 september waarschuwingen hebben uitgedeeld, maar dat er vanaf deze datum bekeuringen kunnen worden uitgeschreven.

Op 9 september is het invaliden parkeerbord op de wettelijk voorgeschreven manier geplaatst voor de apotheek. Kort daarop is mevrouw Barends bekeurd. Omdat de eerste twee bekeuringen wel erg kort na het plaatsen van het bord zijn uitgeschreven, hebben wij de eerste twee bekeuringen, waaronder die van mevrouw Barends, geseponeerd. Vanaf 11 september zijn wij wel daadwerkelijk gaan bekeuren. Op de invalidenparkeerplaatsen in de Herenstraat wordt ter verduidelijking een tegel met daarop een afbeelding van een rolstoel geplaatst. We kunnen nog niet precies aangeven op welke termijn deze wordt geplaatst.

Wij hebben uitgezocht hoeveel bonnen er totaal zijn uitgeschreven op deze specifieke plaats. Dit is helaas niet na te gaan, omdat de doorslagen van de bonnen die worden uitgeschreven opgestuurd worden naar het Openbaar Ministerie. Wij hebben verder geen klachten ontvangen van mensen die een bon hebben gekregen.”
Kortom, voor mevrouw Barends is het in ieder geval goed nieuws en toekomstige parkeerders zijn gewaarschuwd.