Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2010

Bijna 2.500 steunbetuigingen tegen permanente koopzondag

TEYLINGEN – Al 2.463 mensen hebben zich uitgesproken tegen het voorstel om permanente koopzondagen in te voeren in Voorhout en Sassenheim. Dit nieuws maakte John Voordouw, mede-oprichter van het actiecomite Koopzondag Nee!, deze week bekend. Twee weken lang duurt de handtekeningactie nu en op zondag 19 september stond de teller op 2.239 handtekeningen.
Vorige week kregen 6.000 huishoudens een flyer in de bus met de oproep de actie tegen de permanente koopzondag te steunen. Tijdens de Voorhoutse feestweek werden 224 flyers ingeleverd. Voordouw is zeer enthousiast: Het is een fantastisch resultaat waaraan wij met z'n allen hebben gewerkt.” Het college van burgemeester en wethouders heeft al laten weten dat zij de invoering van de permanente koopzondag in Voorhout en Sassenheim niet steunen. Fractievoorzitters Rose Marie Keijzer (D66) en Marlies Volten (VVD) laten desgevraagd weten dat zij hun standpunt nog niet definitief bepaald hebben. Dat zal pas gebeuren tijdens de fractievergaderingen op maandag 4 oktober.