Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2010

Een kwestie van pleinen

VOORHOUT – Het laatste grote plein dat dit bollendorp rijk is, is het Stationsplein. Maar deze ruimte zal binnen afzienbare tijd verdwijnen door de massale bouwplannen die voor dit gebied gepland staan. Een minipleintje voor de nieuwe omwonenden komt er voor terug.

Al jaren wordt gemarchandeerd met de markt: deze is in die tijd verplaatst van de Mgr. Broerestraat naar de Bernhardstraat, via het stationsplein naar het Raadhuisplein. Ook de toekomst van de Voorhoutse kermis staat op het spel: waar moet dat vertier heen op het moment dat de bouwplannen realiteit zijn? Het kerkplein is ook niet meer zo groot als het eerst was: waar blijft de openbare ruimte? Over dit onderwerp en andere actuele discussiepunten komt de stamtafel weer bijeen. Alle inwoners zijn welkom mee te praten op zaterdag 2 oktober, vanaf 16.30 uur in Cafe-restaurant “Boerhaave” aan de Herenstraat.