Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2010

Geld is niet belangrijk

TEYLINGEN – “Of FSC-hout en –papier duurder is dan ander vergelijkbaar materiaal, is een vraag die je niet in de discussie moet meenemen. Ik vind geld in dit verband niet zo belangrijk; als je andere producten koopt, zit er iets aan wat niet goed is.” Deze woorden kwamen van wethouder John Stuurman (D66), voorafgaand aan de ondertekening van een convenant met FSC Nederland.

Door Joep Derksen

Teylingen is de 36ste gemeente die zich verbindt aan de belofte om zoveel mogelijk gebruik te maken van door FSC-gecertificeerde producten. Stuurman zette zijn handtekening vol overtuiging: “Dit is een bijzondere stap en een eerste signaal dat het college nogal wat ambities heeft op het gebied van milieu, millenniumdoelen en duurzaamheid. We willen heel bewust gebruik maken van duurzame materialen: fair trade koffie en thee, duurzame bouwmaterialen en energie en vanaf 2012 moet de gemeente alleen maar klimaatneutraal opereren. Ik zoek mensen die in deze ontwikkelingen willen investeren.”
Het convenant houdt in, dat de gemeente alleen FSC-goedgekeurde materialen gebruikt. De kosten hiervan liggen wel zo’n 10% hoger dan bij de reguliere producten. Stuurman leek deze vraag niet gepast te vinden: “Dat is een vraag die je niet in de discussie moet meenemen. Ik vind geld in dit verband niet zo belangrijk; als je andere producten koopt, zit er iets aan wat niet goed is.” Na deze woorden ondertekende Stuurman het convenant.