Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2010

Handen uit de mouwen op Nationale Burendag

VOORHOUT – De buren van de wijk Beukenrode staken zaterdag 25 september de handen uit de mouwen om het nieuwe speelterrein nog verder op te fleuren. Zij deden dit in het kader van de Nationale Burendag.

Niet alleen werden alle papiertjes, blikjes en plastic zakken met speciale grijpertjes opgepakt, ook meer permanente maatregelen werden genomen. Ryanne Dijkstra vertelt: “De gemeente heeft nieuwe vuilnisbakken geplaatst en wij leggen zelfgekleurde knikkerpottegels neer. Tevens willen we een aantal perkjes in de omgeving adopteren, het onkruid eruit halen en de perkjes met nieuwe aanplant opfleuren.” Nadat de belijning op het basketbalveld was aangebracht, het klimtoestel geschuurd en in de lak gezet en kleurige voeten bij de skatebaan waren aangebracht, kon voor de buurtkinderen het hoogtepunt van de Nationale Burendag beginnen: lekker spelen!