Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2010

Koudenhoorncoalitie wil natuureiland in huidige staat behouden

WARMOND – Uit zorg voor de Koudenhoornplannen hebben veel verenigingen en stichtingen zich verenigd in de Koudenhoorncoalitie. Loes Stevens presenteerde de coalitie tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 16 september. In de Koudenhoorncoalitie zijn onder meer vertegenwoordigd de Vereniging Betrokken Teylingers, Kinderboerderij de Kloosterhof en de Vogelwerkgroep Teylingen.

Stevens: “Tot nu toe wordt de Koudenhoorncoalitie niet gehoord. Vanaf februari heeft de gemeente de mensen om reacties gevraagd.Als u die leest, ziet u dat er onvoldoende steun is voor scenario 1+, 2 en 3. Het merendeel van de mensen heeft een Koudenhoorn voor ogen dat zo veel mogelijk lijkt op het eiland zoals het nu is. Elementen als een open lucht theater en een evenenmententerrein werden echter pas in juli gepresenteerd. Ontzettend veel mensen hebben op scenario 1 gestemd met de kanttekening dat de natuurwaarden moeten worden versterkt. De mening van de burger lijkt alleen te tellen als die past in de denkrichting van de gemeente. Wethouder Van Velzen heeft in juli gezegd: de gemeente kiest niet, maar de Warmonders. Koudenhoorn is een parel van rust in de Randstad. Neem onze reacties serieus en betrek de Koudenhoorncoalitie bij de verdere uitwerking.”

Wethouder Kees van Velzen liet weten: “Koudenhoorn leeft, dat is duidelijk. Het houdt iedereen bezig. Ik denk dat in de hele voorbereiding duidelijk is geweest dat we heel veel meningen hebben proberen te verwoorden in de scenario’s, zodat we kunnen kiezen. Een lijn is gevolgd die niet voor iedereen duidelijk was. Er is gevraagd om een mening, daarna zijn scenario’s, zogeheten denkrichtingen, uitgevoerd. De wijzigingen in scenario 1+ zijn kleine wijzigingen en zijn dus een positieve aanvulling op variant 1. De uitwerking van scenario 1+ willen we met de inwoners en de mensen die erover willen praten. Dit heb ik ook toegezegd: we willen praten met mensen die positief willen participeren.”
Hij besloot: “Ik wil heel nadrukkelijk aansturen op het draagvlak van de inwoners. Wat mij betreft kan Koudenhoorn een typisch voorbeeld worden van participatie en medezeggenschap van betrokkenen. Ik wil hier een voorbeeldproject van maken.”