Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2010

Noodaggregaat bij gemeentehuis

LISSE – De gemeente wordt de komende jaren flink gekort door de rijksoverheid en zal op alle vlakken moeten bezuinigen. Toch kon het college van burgemeester en wethouders nog een gaatje vinden om voor een bedrag van 56.000 euro een noodstroomaggregaat aan te schaffen. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet weten waarom deze aankoop noodzakelijk was.

‘Door de stroomstoring van 9 januari dit jaar werd duidelijk hoe afhankelijk we van stroom zijn. Voor de automatisering is het belangrijk dat binnen een kwartier noodstroom beschikbaar is en om te voorkomen dat het gemeentehuis bij een volgende stroomstoring zonder stroom komt, willen we dit noodstroomaggregaat laten plaatsen. Dit apparaat neemt de stroomvoorziening automatisch over wanneer het elektriciteitsnet uitvalt.’
Het aggregaat wordt op twee prefab betonplanten in de achtertuin van het gemeentehuis geplaatst, ter hoogte van de blinde muur van de trouwzaal. De gemeente hoeft geen vergunning aan te vragen op basis van de nieuwe bouwregelgeving, die op 1 oktober in werking treedt. Bezwaar maken door omwonenden lijkt dan ook geen zin te hebben. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de aanschaf kan het noodaggregaat op z’n vroegst op 9 december geplaatst worden.

1 Comments:

At 9:14 a.m., Anonymous Anco said...

Verstandige beslissing. We zijn tegenwoordig zo afhankelijk van stroom, als het even wegvalt werkt vrijwel niets meer.

 

Een reactie posten

<< Home