Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2010

Boedel Hof van Holland geveild

NOORDWIJK – De complete inboedel van het Hof van Holland is op internet te koop. De lichtreclame is voor 75 euro op de kop te tikken en voor het gevelbord moet 100 euro gelapt worden. Negentien items zilverwerk zijn voor een habbekrats van 10 euro mee te nemen, maar ook tal van andere horeca-accessoires zijn te koop via de website van Daan Auctions.

Door Joep Derksen

Het hotel / restaurant Hof van Holland aan de Voorstraat in Noordwijk-Binnen, geëxploiteerd door Sandra en Pieter Mooij ging in juli failliet. De curator gaf vorige week de opdracht om de gehele inboedel op internet te koop te zetten. Hiermee komt een einde aan een tijdperk: voor het eerst in vierhonderd jaar zal er geen hotel of herberg meer aan de Voorstraat staan. De toekomst van dit pand is onzeker.

De familie van de voormalige uitbater en hun juridisch adviseur staan erop om niet met de naam in de krant te komen, zo laat de adviseur weten. Wel licht hij de huidige stand van zaken toe: “Voorlopig is nog niet bekend wat we met het gebouw gaan doen. Er moet een openbare verkoop komen en daarna zien we wel wat er gaat gebeuren.” Is het niet vreemd dat er na enkele maanden bedenktijd nog steeds geen visie is op de toekomst van het voormalige hotel? Er zijn geen plannen omdat deze nog niet uitgevoerd kunnen worden. Er is een curator aangesteld om de exploitanten, de familie Mooij aansprakelijk te stellen.”

Eerder hebben de eigenaren van Hotels van Oranje al interesse getoond in het hotel / restaurant Hof van Holland. Hoever zijn deze gesprekken gevorderd? “Vanuit Hotels van Oranje is er geen enkele interesse voor de overname van Hof van Holland. Dat zijn geruchten die gelijk de wereld uit kunnen. Een van de mede-eigenaren van Hotels van Oranje is adviseur van de eigenaresse.

Is de realisatie van het grand café van Dirk van den Broek een complicerende factor? Immers, zij zijn ook al een jaar op zoek naar een exploitant om dat grand café te runnen? “We zijn niet op zoek naar een exploitant. Zolang de curator bezig is, kunnen we niets doen. Het bedrijf Daan heeft de inboedel in de openbare verkoop. Het pand zelf gaat niet in de verkoop.”

De markt voor driesterrenhotels is al jaren tanende. In voorgaande jaren zijn al veel van deze hotels omgebouwd tot Polenhotels. Is dat ook de toekomst voor de Hof van Holland? “Er kan van alles mee gedaan worden, maar er zijn geen concrete afspraken, wensen of ideeën. Er zijn meer dingen aan de hand, zoals de kwestie rond de brandpreventie: er moeten veel investeringen gedaan worden om het gebouw in orde te krijgen. We zijn aan het onderzoeken met experts in hoeverre dit aangepakt moet worden en kijken over twee of drie maanden wat er verder gaat gebeuren. Zo gauw er een andere exploitant in komt, moeten alle zaken ten aanzien van brandveiligheid herzien worden. Dat moet in kaart gebracht worden. Meer kan ik niet over zeggen: we doen alles zoals het moet gebeuren, onder meer volgens de gemeentelijke richtlijnen.”
Hij ageert tegen alle geruchten die de ronde doen: “Er is niks en al de geruchten over wat er in het pand komt zijn uit de lucht gegrepen. Het zijn suggesties die kant noch wal raken.”