Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 oktober 2010

Brainstormsessies voor CDA

LISSE – De verkiezingsuitslag heeft er hard in gehakt bij de CDA-leden, zo bleek tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van dinsdag 12 oktober. Zes leden hadden het bestuur aangeschreven met suggesties voor een betere toekomst van het CDA-Lisse.

Het bestuur, onder leiding van voorzitter Rob van Reisen, somde enkele tips op. Zo moet de CDA-Lisse zich meer controlerend en sturend richting de landelijke politiek opstellen, liet een lid weten. Het CDA wil te veel een VVD met een kruisje zijn; we moeten terug naar de basis van het CDA; het Christelijke. Tijdens de vergadering waren ook kritische geluiden te horen over de samenwerking met de PVV. De voorzitter: ‘We zijn nog steeds een volkspartij; mensen uit alle geledingen komen erbij en haken af. Iedereen zet zijn eigen normen en waarden in en we moeten scherp inzetten op datgene wat ons bindt.’

De CDA-leden vroegen het bestuur vervolgens om het organiseren van twee brainstormsessies. Tijdens deze bijeenkomsten moet in het voorjaar van 2011 worden gesproken over de landelijke CDA en de lokale afdeling. Op die manier kunnen de leden zich buigen over hoe het verlies zo gekomen is en hoe het verder moet in de toekomst, zo meenden de leden. Het bestuur zegde toe dit advies in beraad te nemen.

Op 30 november organiseert het CDA een thema-avond over de ontwikkelingen in de bloembollensector, met name waar het gaat om de hyacintenteelt.