Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2010

Handhaven op snelle jongens

LISSE – Het weghalen van de paaltjes bij de Kapelstraat leidt bij D66 tot de bezorgdheid dat automobilisten gemotiveerd kunnen worden om deze straat toch in te rijden. Commissielid Cor van Dijk (D66) stelde dit punt aan de orde tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 7 oktober.

Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) had er alle vertrouwen in dat dit wel los zou lopen. ‘Tijdens een groot overleg met Alverha hebben we de mededeling gedaan dat die palen weggaan, en ook de driehoek bij de ingang van de Kapelstraat. De brandweer vindt het erg fijn dat die driehoek niet meer overeind staat. De paaltjes hebben geen toegevoegde waarde. De hele snelle jongens op brommers laten zich niets aan paaltjes gelegen. De snelle jongens in auto’s kunnen heel handig langs de paaltjes heen rijden. Er zal worden gehandhaafd op auto’s die toch de Kapelstraat in rijden. De winkeliers hebben dat ter kennisgeving aangenomen en hebben niet gereageerd, dus stemmen ze ermee in.’