Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2010

Herfstklaar met bladkorven

LISSE – In het kader van de actie ‘Herfstklaar’ heeft de gemeente 28 bladkorven geplaatst met als doel de bewoners te enthousiasmeren om bladeren en takken rondom hun huizen en in de eigen buurt op te ruimen. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) nam maandag 11 oktober samen met de kinderen van groep 8 van basisschool De Lisbloem het voortouw. De bezems werden opgepakt en vele kilo’s bladeren en takken werden in de bij de school staande bladkorf gedumpt.
Van Zelst liet weten over het nut van deze actie, die de gemeente samen met wooncorporatie Stek heeft opgezet: ‘We willen de buurten leefbaarder maken en vallende bladeren en takken kunnen overlast geven. Als gemeente gaan we over op een situatie waarbij meer zelfredzaamheid van de inwoners verwacht wordt. Deze bladkorven zijn hier een eerste teken van. Het is de hoop en veronderstelling van de gemeente dat de mensen samen de buurt leefbaar maken. We geven hiermee een politiek signaal en hopen dat het idee handjes en voetjes zal krijgen.’ Hans Al, directeur van Stek, voegde toe: ‘Beste leerlingen, een andere reden om de bladeren op te ruimen is, dat die blaadjes bij regen spekglad worden. Als je daaroverheen fietst, kun je uitglijden en vallen en krijg je een gebroken pols.’ Meer stimulans had de schooljeugd niet nodig. De bladeren werden van alle kanten aangebezemd en in de nieuwe bladkorf gegooid.