Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2010

Klappen

Column: De waan(zin) van de week

“We” hebben een nieuwe minister-president. Het is zijne excellentie Mark Rutte. Hij geeft leiding aan een VVD-CDA regering en wordt hierbij gedoogd door de PVV. Daarnaast gedoogt de SGP weer de gedoogcoalitie VVD-CDA-PVV, mochten er twee dissidenten zijn die afvalligen zijn en tegen voorstellen stemmen waarmee zij niet kunnen leven. Snapt u het nog, waarde bloglezer? Je moet, vrees ik, inwoner zijn van dit land om het te begrijpen, want elders in het buitenland is deze nieuwe regeringsvorm nauwelijks uit te leggen.

Helaas draait deze nieuwe regering het enige goede besluit van de vorige regering terug: het rookverbod in de kleine horecagelegenheden. Werknemers die in een café werken dat een oppervlakte heeft van minder dan 70 m2 kunnen binnenkort niet meer rekenen op een rookvrije ruimte. Veel van die werknemers/studenten/stagekrachten zal het op dit moment worst zijn of ze al of niet tussen de sigaretten/sigaren/pijprook moeten opereren, maar kunnen over dertig jaar bijzonder veel spijt krijgen van deze arbeidstijd. Kortom, regering, afblijven van dat rookverbod!

Veel bezuinigingen komen op ons af, al lijkt de schade voor de ‘gemiddelde’ inwoner, wie dat ook wezen mag, mee te vallen. De klappen vallen onder meer in de hoek van de cultuur. Verschillende vertegenwoordigers van die sector schreeuwen moord en brand over het verdwijnen van enkele orkesten, zoals het Muziekcentrum van de Omroep. Uiteraard is cultuur belangrijk voor de samenleving, maar de mecenassen mogen best aan kritische zelfreflectie doen. Waarom moet ik belastinggeld betalen, zodat tweeënhalve paardenkop en een verdwaalde dakloze kan genieten van een voorstelling van gillende en non-klanken uitkramende halfnaakte acteurs? Als er inderdaad behoefte bestaat aan dit soort culturele uitingen, dan kan de cultuursector ook actief op zoek gaan naar sponsors. Iedere artiest weet; juist het gebrek aan pecunia zorgt voor de grootste creativiteit. Deze wetenschap geldt overigens voor iedereen die niet met een zilveren lepel in de mond is geboren.

En laat dit kabinet onmiddellijk doen wat ze bij de aanstelling heeft beloofd: walsen, walsen, walsen! Maak van alle vluchtstroken extra rijbanen, verdubbel alle wegen en trek de maximumsnelheid op naar 130. Bekeur dan tegelijk massaal de tempodrukkers die continue op de linkerbaan blijven plakken.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Willem Breedveld (65): Nederlands journalist
Paul Pesch (86): Nederlands bestuurder
Piet Huijgens (94): Nederlands verzetsstrijder
General Johnson (69): Amerikaans zanger en songwriter
Simon MacCorkindale (58): Brits acteur
Malcolm Allison (83): Brits voetbaltrainer
Barbara Billingsley (94): Amerikaans actrice
Eyedea (28): Amerikaans rapper

Het woord van de week: Multiculti.