Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 oktober 2010

Lijn 207 naar Schiphol verdwijnt

STREEK – De buslijn 207, die enkele jaren geleden door Connexxion van vervoersmaatschappij Beuk werd overgenomen, houdt in december op te bestaan. De vaste gebruikers van deze lijn zijn hierdoor zwaar aangeslagen. Het relatief lage aantal passagiers en de daardoor hoge kosten van de buslijn liggen ten grondslag aan het besluit. “Connexxion wil gewoon van die lijn af!”

Door Joep Derksen

De lijn 207 wordt opgeheven in verband met het geringe aantal passagiers. In de ochtendspits rijdt lijn 207 twee keer tussen Noordwijkerhout en Schiphol. Tussen Hillegom en Nieuw-Vennep zitten gemiddeld acht passagiers in de bus. In de middagspits rijdt de lijn 207 twee maal tussen Schiphol en Noordwijkerhout; tussen Nieuw-Vennep en Hillegom zitten gemiddeld negen passagiers in de bus.

Als Hillegom de buslijn in de lucht wil houden, brengt Connexxion de kosten hiervoor bij de gemeente in rekening, zo laat wethouder Jan van Griensven weten. “Wij achten het echter niet verantwoord om voor het aangegeven geringe aantal passagiers extra kosten te maken. We zullen geen inspanningen verrichten om de lijn alsnog gehandhaafd te krijgen.”

Dubieus

Vaste gebruiker Peter Wiegel is zeer onaangenaam verrast over het nieuws dat lijn 207 wordt opgeheven. “Men heeft kennelijk geen reëel besef hoeveel meer reistijd er ontstaat om dan nog met het openbaar vervoer naar en van je werk te gaan. Mijn totale reisduur naar Schiphol-Zuid moet ik met diverse bussen doen; de totale reisduur is dan 90 minuten, terwijl dit met de auto 35 minuten in beslag neemt. Zo word je dus echt de auto weer in gejaagd!” Hij ageert tegen de tellingen die door Connexxion worden gehouden. “Die zijn zeer dubieus; Connexxion wil gewoon van die lijn af. Op 7 oktober zaten in totaal maar liefst 16 passagiers op de tweede rit naar De Zilk. De 207 moet gewoon beter gepromoot worden!”
Debby Lieuw-On, Communicatie-adviseur van de Stadregio Amsterdam, waaronder de (financiering van de) lijn 207 valt, laat in een reactie weten: “Het klopt dat de lijn opgeheven wordt. De reden is dat er te weinig gebruik van gemaakt wordt. Slechts een handjevol gebruikers benut de 207; op het traject De Zilk zijn dit slechts twee reizigers. Vanuit Noordwijkerhout en Hillegom zijn er goede alternatieven om op Schiphol te komen. De mensen uit De Zilk kunnen drie kilometer naar Noordwijkerhout of Hillegom fietsen. Met twee mensen praat je bijna over privé-vervoer. De mensen uit de Zilk hebben al een aantal jaren kunnen profiteren dat de lijn via De Zilk gaat. Straks kunnen meerdere mensen profiteren, want het geld voor deze lijn wordt elders in de stadsregio Amsterdam benut: er komt een verbinding van de Marnixstraat in Amsterdam naar Schiphol.”