Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 oktober 2010

Permanente koopzondag op de lange baan

TEYLINGEN – De permanente koopzondag gaat de eerstkomende twee jaar niet door. De fractie van de VVD blijft verdeeld over het nut en de noodzaak van het zeven dagen per week kunnen winkelen in Voorhout en Sassenheim. Hierdoor is een meerderheid van de gemeenteraad bij de stemming in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 oktober voorstander van het collegevoorstel om het besluit over de koopzondag twee jaar uit te stellen.

Marlies Volten, fractievoorzitter van de VVD Teylingen informeert desgevraagd: “Als fractie zullen we niet met een unaniem standpunt komen. Hierdoor ziet het ernaar uit dat het collegestandpunt een meerderheid krijgt. Persoonlijk vind ik het jammer, maar aan de andere kant was de permanente koopzondag niet de wens van een meerderheid van de ondernemers.”

John Voordouw, medeoprichter van de actiegroep “Comité Koopzondag Nee!” reageert verheugd: “Ik ben er heel blij mee. De winkels hebben een dramatisch jaar achter de rug en we hebben nu twee jaar de tijd om op verhaal te komen. Dat hebben we heel hard nodig.” Hij vervolgt: “Ik heb er heel lang een hard hoofd in gehad dat ons dit zou lukken. Achter die aanvraag voor een permanente koopzondag zat een gigantische lobby. Wij moesten ons lobbywerk ’s avonds doen, na de dagelijkse werkzaamheden. In ieder geval komt er rust in Voorhout en Sassenheim. Ik heb geen fles champagne opengetrokken. We moeten samen met de buurman (Albert Heijn) in de toekomst het dorp weer gezellig en aantrekkelijk maken. De tweespalt die er nou is, moeten we weg zien te werken. AH heeft ons hard nodig en wij hebben AH nodig.”

John Zonneveld, manager van Albert Heijn (AH) in Voorhout, wil de uitkomsten van de raadsvergadering afwachten. “Ik wil eerst weten wat er gestemd wordt.” AH is groot voorstander van de koopzondag in Teylingen. “Wij luisteren naar onze klanten. Veel forenzen doen nu boodschappen in de gemeente waar ze werken.Of in Warmond of Noordwijkerhout waar de supermarkten wel open zijn op zondag. Het zou dus heel goed zijn voor de plaatselijke economie als die mensen hun geld binnen de eigen gemeentegrenzen zouden uitgeven”, legt hij uit. “Het enige dat ik wil is eerlijke mededinging.”