Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 oktober 2010

Virtueel CJG geboren

TEYLINGEN – Op donderdag 4 november wordt het virtuele Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) officieel in de regio gepresenteerd. De gemeente Teylingen kondigde dinsdag 12 oktober vol trots de geboorte van dit virtuele CJG binnen de eigen gemeentegrenzen aan. Kersverse inwoner Rutger Brugman (geboren op 14 september) ontving uit handen van wethouder Karin Lambrechts een niet-virtueel geboortjekaartje.

Lambrechts liet weten: “In het kader van de oprichting van het virtueel CJG vinden we het leuk om een echt geboortekaartje aan Rutger aan te bieden. De afgelopen weken hebben alle ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 23 jaar dit kaartje in een kleinere vorm ontvangen.” Over het belang van het CJG: “Voor een aantal mensen is de drempel voor een fysiek CJG dat in een pand gevestigd is, te hoog om naar binnen te gaan. Ouders willen hun vragen vanuit hun huis kunnen stellen. In andere gemeenten zoals Leiden, wordt 70% van de vragen al via het virtuele CJG ingediend. Die vragen gaan over allerlei problematiek: bedplassen, slecht eten of opvoedingsproblemen.” Rutger hoorde de wethouder aan en vond het allemaal prima. Virtueel CJG of niet; hij lag lekker in de armen van zijn moeder. Daar kan een virtueel CJG in ieder geval niet tegenop.