Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2010

Drie partijen dragen bij aan infrastructurele veranderingen Keukenhof

LISSE – ‘Als gemeente hebben we onze verplichtingen de afspraken met de Keukenhof voor de aanpassing van de infrastructuur na te komen.’ Deze woorden van fractievoorzitter Dolf Kistemaker van de oppositiepartij PvdA zorgden ervoor dat de twijfel van de overige raadsleden over een gemeentelijke subsidie van 549.000 euro voor het veranderen van de infrastructuur werd weggenomen. Het onderwerp werd behandeld tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur (R&I) op donderdag 11 november.
Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet nog weten dat de afspraken worden uitgevoerd om de kosten voor de herontwikkeling te delen. ‘Dus de provincie betaalt voor wat er op met de provinciale weg moet gebeuren, de gemeente draagt bij voor de ontwikkelingen op haar gebied en de Keukenhof betaalt voor wat er op het parkeerterrein ligt.’ Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) wilde nog weten: ‘Is de derde baan op de Stationsweg echt noodzakelijk? Het verkeer daar zal namelijk halveren door de nieuwe opstelling van de parkeerterreinen.’ Brekelmans meende van wel: ‘Deze variant met een parallelweg heeft te maken met allerlei verkeersstromen die elkaar kruisen.’