Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2010

Leidsestraat duurzaam veilig

LISSE – Met onder meer twee extra verkeersdrempels en een asverschuiving wordt de verkeersveiligheid op de Leidsevaart verhoogd. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 november.

Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) informeerde: ‘In juni was er een buurtplatform, waarin de bewoners vroegen om aanvullende snelheidsremmende maatregelen te nemen en om de fietsoversteek op de Delfweg bij de Leidsestraat te verbeteren. Die fietsoversteek wordt eind dit jaar aangepakt met oversteekmarkeringen en attentieverhogende zigzagmarkeringen.’
De wethouder kon geen antwoord geven op de vraag hoeveel van de hoge snelheden veroorzaakt worden door de bewoners zelf. Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de Leidsevaart, het zogeheten: duurzaam veilig maken, heeft het college een plan laten opstellen met twee extra verkeersdrempels en een asverschuiving voor de woningen Leidsevaart 13/14. Het aanleggen van een verkeersdrempel is op die locatie niet gewenst aangezien die woningen niet onderheid zijn. Door de trillingen die vrachtwagens en auto’s veroorzaken bij het berijden van de verkeersdrempel zou dat kunnen leiden tot scheurvorming in de woningen. De bestaande drempel wordt vervangen. De plannen liggen van woensdag 17 november tot en met dinsdag 30 november ter inspraak.