Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2010

Levenslang

Column: De waan(zin) van de week

Met een beetje geluk en doorzettingsvermogen wordt het 130 km per uur op de snelweg rijden al op 1 januari van dit jaar ingevoerd. Nu maar kijken of de regering dit ook inderdaad door gaat zetten. Kunnen nu ook die belachelijke 80-km zones op de snelwegen aangepakt worden? Al jaren is duidelijk dat deze zones niet werken: het verkeer rijdt langzamer, files ontstaan eerder en duren langer, waardoor de reistijd ook langer duurt en er dus meer CO2 de lucht in gaat.

Op 2 februari 2009 schreef ik het volgende in een column: “De enige juiste manier om rekeningrijden in te voeren, is door het aanleggen van extra wegen en alleen op die nieuwe wegen het rekeningrijden in te voeren. Slechts dan kan de wegengebruiker echt kiezen: gratis stil staan of betaald doorrijden. Bovendien wordt de aanleg van die wegen dan betaald door de gebruikers zelf. Maar ja, voor dit voorstel zal geen politieke meerderheid komen, want dit is namelijk wél een oplossing om de files te laten verdwijnen.”

Wat was er de afgelopen week onder meer in het nieuws? De VVD wil op nieuw aan te leggen wegen tol heffen en de PVV wil de aanleg van een A3-tolsnelweg tussen Amsterdam en Rotterdam. Hebben die partijen het licht gezien of zijn het trouwe lezers van deze column? Niets zeggen, waarde columnlezer: gun me de illusie.

Sander V., de ex-politieman die de 12-jarige Milly Boele ontvoerde, seksueel mishandelde, vermoordde en haar lichaam in zijn eigen tuin begroef, gaat in hoger beroep tegen de straf die hij van de rechtbank kreeg. Hij vond 18 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging een te hoge straf en hoopt dat zijn nieuwe advocaatmaatje Bram Moszkowicz beter werk doet dan zijn voormalige advocaten de broers Willem en Hans Anker en Tjalling van der Goot. Dat Sander V. in hoger beroep gaat, is goed nieuws: nu heeft het gerechtshof de mogelijkheid om Sander V. alsnog levenslang te geven. Eenzelfde straf die de ouders van Milly ook hebben.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Andy Jekel (43): Nederlands worstelaar
Huang Hua (97): Chinees politicus en vertaler
Bernard Matthews (80): Brits zakenman
Maria Hellwig (90): Duits schlagerzangeres en presentatrice
Irvin Kershner (87): Amerikaans regisseur en acteur
Leslie Nielsen (84): Canadees acteur
Eric De Volder (64): Belgisch toneelregisseur
Bella Achmadoelina (73): Russisch dichteres
Het woord van de week: Fietssnelweg.