Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2010

Onzekerheid over Keukenhofdeal

LISSE – Nog altijd is er onenigheid over de Keukenhofdeal om voor slechts 25% van de afgesproken kostprijs bollengrond te veranderen in parkeerplaatsen. De gemeente Lisse ziet dit als de enige mogelijkheid om de toekomst van de bloemententoonstelling te waarborgen, aangezien Keukenhof slechts een miljoen euro (10 euro per m2 in plaats van 40 euro per m2) kan betalen, maar een deel van de overige Bollengemeenten is een andere mening toegedaan. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) lichtte de laatste ontwikkelingen toe tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur (R&I) op donderdag 11 november.
‘We hebben anderhalf uur in één kamer gezeten met de wethouders van de zes gemeenten, met uitzondering van de wethouder van Hillegom, die een brief heeft gestuurd. Het was een goede sessie met prima sfeer, maar we zijn er nog niet uitgekomen. Het is heel weerbarstige materie. Op 29 november komen we weer bij elkaar om deze kwestie van de GOM verder door te praten.’ De wethouder vervolgt: ‘In Noordwijkerhout is een motie aangenomen, die limitaties aan wethouder Morssink oplegt. We staan als gemeenten echter niet tegenover elkaar, maar naast elkaar. We kijken naar de problematiek rondom de Keukenhof en zijn overtuigd dat we als greenportgemeenten samen een oplossing vinden. De spelregels rondom compensatie zijn ingewikkeld, maar als je die 40 euro per m2 niet kunt opbrengen, dan moet je gaan kijken hoe je het anders oplost. Je moet ook kijken wat er met Bronsgeest aan de hand is: daar worden woningen op bollengrond gebouwd. Als de Keukenhof geen 40 euro gaat betalen, betekent dat ook wat voor Bronsgeest. Onze oplossing zorgt voor een precedentwerking en private partijen die wel 40 euro moeten betalen, moeten zich ook in de oplossing vinden. Het is een complex verhaal, maar ik heb er een goed gevoel over dat we met die zes wethouders toch samen van overtuigd zijn dat we het moeten oppakken en een stuk solidariteit opbrengen.’