Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2010

Uren onbedaarlijke pret bij Sportquiz

HILLEGOM – ‘Wat is er leuker dan in een café te zitten en een beetje over sport ouwehoeren?’ Teams van vier personen kunnen zich weer inschrijven voor de populaire Sportquiz die ieder jaar in december wordt georganiseerd in café Murphy’s Law. Organisatoren Eli Berkelmans en Paul de Vlieger hebben gedurende het afgelopen jaar de 120 vragen bedacht over een keur aan wetenswaardigheden uit de belangrijkste sporten.

Uiteraard behelst een deel van de vragen een terugblik op het WK voetbal en de Olympische Winterspelen in Vancouver. De grootste wijziging tot de sportquizeditie van vorig jaar is, dat in de editie van zondag 12 december aanstaande meer recente wetenswaardigheden gevraagd worden. Op deze manier maken jongere teams (16-plus!) meer kans om de hoofdprijs; vier toegangskaartjes voor een Ajax-voetbalwedstrijd. Al geldt bij de Sportquiz natuurlijk wel het olympische grondbeginsel: meedoen is belangrijker (en leuker) dan winnen.

Berkelmans informeert: ‘Een deel van de Sportquiz behandelt algemene vragen over de belangrijkste sporten als voetbal, schaatsen, tennis, golf, hockey en cricket. Ook kijken we terug op 2010 en stellen we vragen over de spelregels van minder bekende sporten.’ Dit jaar bestaat de Sportquiz uit 12 rondes, met onder meer twee plaatjesrondes waarin vragen worden gesteld over getoonde foto’s. Berucht is ondertussen de geluidsfragmentenronde en de spreukenronde, met spraakmakende uitspraken van topsporters, is een ware uitdaging.

Wat oorspronkelijk begon als een eenmalig evenement, dreigt een soort verslaving te worden van De Vlieger en Berkelmans. Enthousiast geworden door het succes van de Sportquiz, hebben beiden serieuze plannen om ook halverwege 2011 een quiz te organiseren. ‘We organiseren de Sportquiz voor de fun. Het is heerlijk om door het jaar heen vragen te bedenken. In juni willen we een Tour de France Quiz opzetten.’
Dat duurt nog even, maar feit blijft dat de eerstkomende editie van de Sportquiz plaatsvindt op zondag 12 december, vanaf 14:30 uur in Café Murphy’s Law, Hoofdstraat 198 te Hillegom. Maximaal kunnen 25 teams van vier personen (16 jaar en ouder) deelnemen. De kosten bedragen 2,50 euro per persoon. Inschrijven kan via: sportquizhillegom@hotmail.com. Deelname is een aanrader, zo concludeert De Vlieger: ‘Wat is er leuker dan in een café te zitten en een beetje over sport ouwehoeren? De Sportquiz staat garant voor een aantal uren onbedaarlijke pret!’ En er kunnen nog mooie prijzen mee gewonnen worden ook, zoals de tweede prijs; een etentje met het quizteam in restaurant Het Alternatief. De hoofdprijs blijft een verrassing, al zou het best wel eens vier kaartjes kunnen zijn voor een voetbalwedstrijd van een Amsterdamse voetbalclub…