Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 december 2010

Beursvloer Bollenstreek Noord is blijvertje

STREEK – Maar liefst 80 instellingen en 56 bedrijven bezochten de Beursvloer Bollenstreek op woensdag 17 november; een initiatief om maatschappelijke organisaties en ondernemingen met elkaar te laten samenwerken. In het gemeentehuis van Lisse was het tweeenhalf uur een drukte van belang en werden in totaal 113 matches gemaakt.

Burgemeester Corrie Langelaar opende de beursvloer met een harde gongslag, waarna de aanwezigen zich door de raadszaal en gang verspreidden om contacten met elkaar te leggen. Vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties (te herkennen aan een badge met een oranjerode stip) spraken met vertegenwoordigers van bedrijven (gele stip), waarbij gekeken werd wat beide partijen voor elkaar konden doen. De wensen van de maatschappelijke organisaties waren zeer uiteenlopend: van een toilet voor de vrijwilligers van de Heemtuin Lisse tot knutselmateriaal voor activiteiten tijdens kamp voor de Stichting Hillbillies tot het verkrijgen van drukwerk voor programmaboekjes en posters.

De allereerste match was tussen ‘Met Waarden Helen’ en het Adamas Inloophuis, waarbij Marianne Waling een workshop zal geven aan de vrijwilligers van Adamas. Langelaar liet weten dat zoveel mogelijk gemeentelijk medewerkers een dag zullen helpen om de omgeving rond Dever op te ruimen. Ook de gemeente Noordwijkerhout maakte een match met de Unicef Werkgroep Noordwijkerhout. Burgemeester Goedhart stemde erin toe dat Unicef in 2011 de hal van het gemeentehuis een dag mag gebruiken voor een verkoopmanifestatie. Enthousiast liet Goedhart weten dat hij zelf wilde helpen bij de verkoop.

De verenigingen waren enthousiast. Greet Graner van de Zonnebloem, afdeling Lisse, liet weten: ‘Deze avond is hoopgevend; we hebben een aantal matches gemaakt. Zo werd ons een vergaderruimte aangeboden en van de hockeyvereniging kunnen we de kantine gebruiken voor het organiseren van een dag voor ouderen. Bovendien gaat iemand voor ons een website opzetten.’ Erik Nieuwenhuis van Triatlon Noordwijkerhout had na een half uur nog geen match: we zoeken materieel zoals dranghekken en pylonen, alsmede onderdelen voor de lunchpakketten van de vrijwilligers, maar ook opslagruimte.’ Snel ging Nieuwenhuis verder op zoek naar de juiste contactpersonen.
‘Het Shantykoor ’t Bollenhart gaat samen met Lady’s Melody en het Orkest Harpe Davids een goed doel concert geven voor het Ronald McDonald Huis’, liet Arnold Geerlings van het shantykoor enthousiast weten. We doen dit op 27 maart of 3 april volgend jaar en we zijn op dit moment in gesprek met het Leeuwenhorst om dat daar te organiseren.’ De avond was nog lang en nog vele tientallen partijen vonden elkaar om elkaar te ondersteunen. Het lijdt geen twijfel: de Beursvloer Bollenstreek Noord, een initiatief van de Lions Club Bollenstreek, is een blijvertje.