Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 december 2010

Einde Hofje van Six

LISSE – Het Hofje van Six wordt gesloopt. Een uitspraak van de rechtbank in Den Haag op woensdag 13 oktober, waarin het college van burgemeester en wethouders op de vingers werd getikt om de sloop van het Hofje van Six (Kanaalstraat 34 – 42) niet toe te staan, maakt de toekomst van deze pandjes zeer onzeker. Dinsdag 16 november besloot het college van burgemeester en wethouders om alsnog de sloop toe te staan.

De rechtbank oordeelde dat de sloopvergunning wel verleend mag worden. De panden voldoen niet meer aan de moderne eisen die aan woonruimte worden gesteld. Renovatie om de panden daaraan wel te laten voldoen vergt een hoge investering die voor de eigenaar, de Diaconie van de Nederlands Hervormde Gemeente te Lisse, verliesgevend kan zijn. Bovendien heeft het Hofje van Six volgens de rechtbank geen monumentale waarde meer. De nieuwbouw op Kanaalstraat 44 heeft ernstig afbreuk gedaan aan de monumentale waarde van het Hofje van Six, aldus de rechtbank.

Het college legt zich bij deze uitspraak neer. Het Hofje van Six wordt van de monumentenlijst verwijderd en de Diaconie van de Nederlands Hervormde Gemeente te Lisse kan dus met de voorbereidingen voor de sloop starten.