Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2010

Kwart ton voor bloemencorso

LISSE – De Stichting Bloemencorso krijgt 25.000 euro voor de aanschaf van een onderstel voor een corsowagen. Dit bleek tijdens de vaststelling van de derde tussentijdse rapportage die in de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 8 december behandeld werd.
Commissielid Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) merkte op dat het verstrekken van dat bedrag nieuw beleid is, dat afgewogen moet worden. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) gaf Van Santen hierin gelijk, maar stelde: ‘We hebben toch gemeend dat te moeten doen. Het corso is al rap en we willen hen duidelijkheid verstrekken of wij dat toe willen staan. In de raad is veel animo om wat extra’s te doen voor het corso. Strikt genomen heeft u wel gelijk, maar op basis van inschatting en om door te pakken willen we het toch doen.’ Leo van der Zon, voorzitter van het bloemencorso, liet weten blij te zijn met dit besluit.