Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 december 2010

Nieuwe linden versterken beleving nieuw plein

NOORDWIJK – Deze week worden enkele bomen (terug) geplaatst op het nieuwe plein voor het gemeentehuis en verschijnen in totaal 28 bomen in de Raadhuisstraat. Doel van deze actie is, zo laat een gemeentelijk woordvoerder weten, het plein als schakel te laten functioneren tussen de Voorstraat en de nieuwbouw in de Kern Gezond. ‘We willen het plein groen maken, mede in het teken van het historisch beschermd dorpsgezicht. Ook het groen en niet alleen de architectuur en afwerking, helpt om de Voorstraat met het nieuwe deel te verbinden. Zo krijgen we een beeld van stijlvol en charmant Noordwijk.’

Het plein wordt officieel op donderdag 2 december geopend en op woensdag 8 december start het winterplein. De woordvoerder: ‘Dan hebben we één van de meest pittoreske decembergebeurtenissen in de regio. Het plein gaat haar waarde bewijzen voor bezoekers, bewoners en ondernemers. Op dit plein kunnen onder meer gezellige markten of mooie muziekuitvoeringen gehouden worden. We willen een kwaliteitsslag maken voor heel Noordwijk. Het nieuwe plein en de nabijgelegen nieuwbouw zijn hier voorbeelden van. We pakken dit als gemeente samen op met de inwoners, het kerkbestuur, de ondernemer van D-winkels, de mensen van de Kerkstraat en ondernemers.’Op het plein worden deels geknotte linden en kroonlinden herplant. Deze bomen zijn gedurende de werkzaamheden aan het plein in depot gezet, in afwachting van hun nieuwe plaats. Ook zal op het plein ruimte zijn voor de zogeheten Beatrixboom - een echte koningslinde. In de komende weken worden de werkzaamheden uitgevoerd, die voor 2 december afgerond moeten zijn.