Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 december 2010

“Soms passeren we rechts, soms gaan we er links langs”

TEYLINGEN – De groei van Trots op Nederland begint bij de gemeenteraadsvertegenwoordigers. Fractievoorzitter Ed Wegman van Trots op Nederland (Trots) in de gemeente Teylingen is hiervan overtuigd. Sinds een half jaar vertegenwoordigt zijn partij met één zetel in de 25-koppige raad de inwoners. De oprichter van Trots, Rita Verdonk, kon op het hoogtepunt van haar populariteit rekenen op 26 kamerzetels, maar haar politieke carrière staat sinds de verloren Tweede Kamerverkiezingen op een laag pitje. De Trots-fractie van Pijnacker besloot daarop te breken met Verdonk, maar dit is geen optie voor Wegman. “Wij gaan ons zeker niet afscheiden.”

Wegman is bij toeval in de politiek gerold. Een paar jaar geleden stopte hij met zijn werk bij de politie, ging een wereldreis maken en zijn huis opknappen. Hij bezocht een bijeenkomst van Rita Verdonk in het ADO-stadion en zegde toe om een Trots-afdeling in Teylingen op te zetten. Hij wilde niet de politiek in, maar omdat geen van de andere kandidaten lijsttrekker wilde worden, nam Wegman die taak op zich. Als politieke novice nam Wegman in maart zitting in de raad, waarbij hij steun krijgt van het burgerlid commissie Raymond Jopp en een driehoofdige schaduwfractie. De gewenperiode viel hem mee: “Inderdaad was ik nieuw, maar dat gold voor 17 van de 25 gemeenteraadsleden. We hebben trainingen gekregen hoe het toe gaat in de politiek en tijdens de vergaderingen. Die kennis bouw je op en uiteindelijk is je ervaring de som van fouten die je maakt.” Hij doet het raadswerk met veel plezier: “Je kunt er veertig uur per week mee zoet zijn, maar gemiddeld ben ik twintig uur per week met de politiek bezig.”

Wat heeft Trots tot nu toe bereikt? “We hebben maar één van de 25 zetels en de coalitie van VVD, CDA en D66 heeft een grote meerderheid. We denken op een aantal punten net als de VVD, bijvoorbeeld waar het gaat om bezuinigingen, veiligheid en subsidies aan verenigingen. Soms passeren we het college rechts; er mag nog wel meer bezuinigd worden wat Trots betreft en soms gaan we er links langs heen; wij willen bijvoorbeeld gemiddeld 30% sociale woningbouw realiseren. Om dit percentage te halen moet als het financieel haalbaar is bij nieuwbouwprojecten een veel hoger percentage sociaal worden gebouwd. Van de extra te bouwen acht woningen in het project Narcissenlaan wordt echter straks 0% sociaal gerealiseerd. Ons voorstel om buitendienstambtenaren van de gemeente te instrueren om de ogen en oren van de gemeente te worden is door de raad aangenomen. De burgemeester neemt hierin het voortouw. De ambtenaren van de buitendienst van gemeentewerken krijgen tevens een oog- en oorfunctie voor de openbare orde en veiligheid. Uiteindelijk moet dit in samenwerking met de burgers leiden tot een verhoging van de veiligheid en versterking van de gemeenschapszin.”

Ongewenst gedrag

Wegman ziet graag dat de inwoners zich meer bekommeren om het welzijn en de leefbaarheid van de eigen wijk. Elkaar aanspreken op ongewenst gedrag is hier onderdeel van, oordeelt de fractievoorzitter. Maar ook de gemeente moet haar steentje bijdragen: “De prullenbakken moeten op bepaalde locaties vaker geleegd worden, zodat ze niet meer overvol uitpuilen. Die afvalbakken worden bijvoorbeeld pas twee dagen na het bloemencorso geleegd; dat moet dezelfde dag nog gebeuren! We moeten met elkaar verantwoordelijk zijn voor onze gemeente en inzetten op de aanpak van zwerfvuil, het veiliger maken van de woonomgeving en het bevorderen van de sociale cohesie. Teylingen heeft geen extreme criminaliteit als in de grote steden, maar we moeten anticiperen op deze situatie. Kleine problemen aanpakken, zodat hier geen grote en onoverzichtelijke problemen uit voortkomen.”

Bij de vorige week gehouden gemeenteraadsverkiezingen in 17 gemeenten heeft Trots een zetel behaald in Oss, waardoor landelijk het aantal raadsleden is gestegen naar zestig. Wegman realiseert zich dat in deze regio alle ogen op hem gericht zijn. Immers, hij is het enige raadslid van Trots in de Bollenstreek. “We hebben die zetel op eigen kracht behaald, niet omdat de PVV niet aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnam, al zal dat wel iets hebben geholpen.”

Trouw
Wegman blijft onvoorwaardelijk trouw aan Trots en Rita Verdonk. “Wij gaan ons zeker niet afscheiden.” Hij kijkt optimistisch naar de toekomst, waar het de partij Trots aangaat. “Iets wat omlaag gaat, kan ook weer omhoog. Je weet niet hoe het de komende jaren gaat lopen in de politiek. De PVV- en VVD-stemmers kunnen volgend jaar ergens anders heen gaan. We doen helaas niet mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten begin volgend jaar. Ik schat in dat we best kansen hebben om in Zuid-Holland zetels te halen, maar op landelijk niveau hebben de kieskringen gezamenlijk besloten om niet deel te nemen. De verdere opbouw en groei van Trots moet vanuit de gemeenten zelf gebeuren.” Tot de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in 2014 blijft Trots op Nederland Teylingen zich politiek roeren. Wegman: “Maandagavond hebben we een motie ingediend voor het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland. Alle scholen van Teylingen moeten verplicht worden om leerlingenverzuim te melden bij het Regionaal Bureau Leerplicht Holland Rijnland. Op dit moment gebeurt dat nog onvoldoende. De namen van de scholen die dit niet doen moeten worden gepubliceerd.”

13 Comments:

At 9:45 a.m., Anonymous Anoniem said...

Sinсе thе admin οf this website
is working, nο doubt very rapіdly it will be renoωnеd, due to itѕ quality contentѕ.


My web-site: http://Www.prweb.com

 
At 12:48 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ηey therе! I сoulԁ hаve swоrn I've been to this site before but after browsing through some of the post I realized it's new to me.
Nonethelеss, I'm definitely delighted I found it and I'll
be booκ-mагkіng and chеcκing back
frequently!

Alѕо ѵisit my weblog - www.sfgate.com

 
At 9:38 a.m., Anonymous Anoniem said...

Hi there, all is goіng well here and οfcourѕе every οne is ѕharing informatiοn,
that's truly good, keep up writing.

Also visit my web-site ... www.bffe.com.au

 
At 7:29 p.m., Anonymous Anoniem said...

Howdy this is κind of of off topіc but ӏ was
wondering if blogs uѕe WYЅIWYG еdіtors
or if уou have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

Feel free to visit my web-site: Glen

 
At 6:17 a.m., Anonymous Anoniem said...

I waѕ curiоuѕ if уou evеr considerеd changing the pаge lаyout of your ωebsite?
Its vеry well ωritten; I lονe what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way οf cοntent so ρеople could
connect ωith it bеttеr. Youve got an awful lot οf text for only having 1 or two images.
Mаybe you cοulԁ sρace it out bеtter?my site ... v2 Cigs Reviews

 
At 3:49 a.m., Anonymous Anoniem said...

A substantial improνemеnt οf
the v2 еlеctronic cigarettе ωas the inclusіon of
a manual button.

Revieω mу webpagе ... www.prnewswire.com

 
At 3:31 p.m., Anonymous Anoniem said...

Thе ѕixty day complimentary trial рresеnt іs a
great choice, іn the сase of thе fleх
waistband.

Hеrе is my page: simply click the following web Site

 
At 10:17 p.m., Anonymous Anoniem said...

Thank you Mister.... Am glаd you likе thiѕ аnd would cеrtаinlу
buy onе peгsonаlly.

Here is my page; green smoke nicotine content

 
At 9:32 p.m., Anonymous Anoniem said...

There is certainly no hassle; there are no other points to do aside from
placing it around your waist.

Also visit my webpage ... flex Belt coupons

 
At 6:21 a.m., Anonymous Anoniem said...

There are a variety of motives why people today choose this belt.my blog post; flex belt

 
At 11:04 p.m., Anonymous Anoniem said...

The state of the art flex belt, attempt it you will not regret
it.

Feel free to surf to my website; Author's external home page...

 
At 1:30 a.m., Anonymous Anoniem said...

In that respect, this item does perform or at the incredibly least does not
make untrue claims.

Check out my weblog the Flex belt

 
At 4:40 p.m., Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 

Een reactie posten

<< Home