Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 december 2010

Vier supermarkten willen op zondag open

LISSE – Vier supermarkten willen gebruik maken van de mogelijkheid om als avondwinkel op zon- en feestdagen te functioneren. Door loting bepaalt het college van burgemeester en wethouders de volgorde van de vier winkels die de komende jaren achtereenvolgens een kalenderjaar de zaak op zon- en feestdagen open mag hebben.

Alle supermarkten in Lisse zijn aangeschreven om hun belangstelling voor deze nieuwe ontheffing kenbaar te maken en vier supermarkten hebben aangegeven belangstelling te hebben. Dat zijn Detailconsult (de Digros), Albert Heijn, Dekamarkt en Super de Boer. Voor 2010 is de ontheffing al verleend aan supermarkt Digros, onder meer omdat de wens voor de openstelling op zon- en feestdagen al jaren bij hen leefde.
De komende jaren vindt door loting de volgorde plaats van de supermarkten om via een roulatiesysteem de winkel een jaar lang op zon- en feestdagen open te mogen stellen. Binnenkort zal de heer J. Boon, notaris bij notariskantoor Teekens Karstens, de loting verrichten.