Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2010

‘Zwakkeren in samenleving wordt onrecht aangedaan’

LISSE - De bewonerscommissie / Cliëntenraad van Rustoord ziet het met een maand doorschuiven van de gemeenteraadsvergadering naar februari 2011 als een ‘brevet van onvermogen om eindelijk eens vaart te zetten achter de raadsbesluiten ten opzichte van de nieuwbouw voor zorgcentrum Rustoord. Dit blijkt uit een brief van dinsdag 7 december die de gemeenteraadsleden ontvingen.

In de brief stond onder meer: ‘In 2008 is ons te verstaan gegeven dat wij de actie om meer zorgplaatsen te krijgen, moesten stoppen omdat dit de bouw ernstig zou vertragen. Inmiddels zijn we nagenoeg twee jaar(!) verder en de vergadering van december, waarin de mogelijkheid van het besluit over de plannen van Rustoord zijn beslag zou kunnen krijgen, wordt gepasseerd. Dit onderwerp wordt via januari 2011 naar februari 2011 doorgeschoven. Na 18 jaar met de nieuwbouw van Rustoord bezig te zijn, lijkt het ons dat er nu knopen moeten worden doorgehakt.
Maar er wordt al weer maanden vergaderd over een auterieure overeenkomst; het gebied rondom Rustoord, dat door de nieuwe regelgeving weer zorgt voor vertraging. De bewoners van Rustoord begrijpen er niets meer van! Wij zijn hevig verontwaardigd dat de zwakkeren in de samenleving van Lisse onrecht wordt aangedaan, mede door de zeer trage benadering van Burgemeester en Wethouders en gemeenteraad van Lisse. De bewonerscommissie / Cliëntenraad van Rustoord is zeer verbolgen over het feit dat de nieuwbouwplannen niet op de raadsvergadering van december 2010 geplaatst wordt, maar naar februari 2011 doorgeschoven wordt. Bedankt college, u komt geweldig op voor de ouderen van de gemeente Lisse.’