Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 januari 2011

De Kinderburg gaat voor goud

SASSENHEIM – Voor de derde achtereenvolgende keer staan leerlingen van basisschool De Kinderburg in de finale van het Kids4Trees songfestival. Samen met 14 andere afvaardigingen van scholen strijden ze voor de eerste plaats. Het lied voor groep 7 van De Kinderburg is geschreven door Paul Burgmeijer. Op de melodie van Mama Mia roepen de leerlingen op om met het planten van een boom beter met de natuur om te gaan. Deze tekst met bijpassende choreografie, het enthousiasme van de klasgenootjes en de originele en kleurrijke outfits van de leerlingen zorgden ervoor dat de jury hen op maandag 24 januari selecteerde als één van de vijftien kanshebbers.
Twee jaar geleden eindigde groep 7 van De Kinderburg op de vijfde plaats en vorig jaar werd zelfs de top-3 behaald. Nu de basisschoolleerlingen weer tot de laatste 15 behoren en via internet de winnaar gekozen mag worden, zijn Burgmeijer en de leerlingen vastbesloten om alles uit de kast te halen zodat dit jaar de eerste plaats veroverd kan worden. Burgmeijer: ‘We gaan flyeren in het dorp, lopen met billboards rond en vragen onze familie, vrienden en kennissen om vooral te stemmen op www.kids4trees.nl. ‘ Wellicht spoort dit artikel alle inwoners van Teylingen aan om ook een stem op de basisschoolleerlingen uit te brengen.