Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 januari 2011

Financiële tegenvallers voor Geestwater

LISSE – Op een gebiedje van negen hectare worden 295 woningen gebouwd. Hans Al, bestuurder van woningbouwcorporatie Stek presenteerde de plannen samen met ambtenaar Leo Mes tijdens de informatieavond over grote projecten. Zij deden uit de doeken wat de plannen zijn voor Geestwater en wanneer er iets gerealiseerd zal worden.

Geestwater wordt de ‘laatste uitleglocatie van Lisse’ genoemd, al blijft Stek hoop houden dat over enkele jaren ook het zeven hectare grote naastgelegen terrein volgebouwd kan worden. Hiervoor moet wel toestemming van de provincie verkregen worden. Al liet weten over het huidige plan: ‘De 295 woningen bestaan uit 93 appartementen, 76 rijtjeswoningen, 52 twee-onder-een-kappers en 35 kadewoningen. Daarnaast komen er 21 grondgebonden huurwoningen en 18 vrijstaande woningen. 97 woningen hiervan (33%) vallen in de sociale sector.’

Er zijn (financiële) tegenvallers, informeerde Al. Hij doelde niet alleen op de huidige woningmarktsituatie en de hogere bouw- en woonrijpmaakkosten, maar ook de dijk aan de Noordzijde. Die is op de locatie waar het bouwproject gepland is te zwak en moet versterkt worden. Maar als het bestemmingsplan eind 2011 vastgesteld is, kan de bouw eind 2012 van start gaan. Volgens dat schema wordt de laatste woning opgeleverd aan het einde van 2018.
Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet weten: ‘Er zit een tekort op de exploitatie. Wie betaalt nu voor dat tekort? Het college en Trithun (de ontwikkelcombinatie, JD) zitten met een dilemma. Moeten we de tijd nemen om creatief te zoeken naar oplossingen of durven we het aan en gaan we naar de raad en vragen we wat minder geld voor de grond?’