Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2011

Uitstel aanleg Westerbaan

KATWIJK – Er is nog altijd geen overeenkomst over de aansluiting van de Westerbaan op de Meeuwenlaan. Het wachten is op een ondertekening voor de grenswijziging voor het gebied van Natura 2000. Deze mededeling deed wethouder Thijs Udo tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op woensdag 12 januari.

Udo: “Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is bezig om natuurgebieden aan te wijzen, maar ze hebben niet naar Bergheide gekeken. Er heeft geen ondertekening plaatsgevonden van de grenswijziging van Natura 2000; daarom duurt het wat langer. Het beleid van het rijk is veranderd op natuurbeleid; er wordt bezuinigd en veel wordt doorgeschoven naar de provincies. Wel komt er binnen vier weken overleg tussen het ministerie, de Provincie Zuid-Holland en Katwijk over deze grenswijziging van het gebied van Natura 2000. Het heeft veel haast, want we willen de Westerbaan aangelegd zien binnen deze regio.”