Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 februari 2011

Alcoholcontrole

LISSE – Tijdens een alcoholcontrole in het centrum werden tientallen inwoners gecontroleerd of ze zich hielden aan het credo ‘Niet drinken als je moet rijden’. Een agent hield de auto’s tegen en leidde hen naar de parkeerplaats en vier agenten lieten de bestuurders blazen. Mocht iemand het in zijn of haar hoofd halen om de controle te ontlopen, dan was er nog een motoragent om deze bestuurder alsnog te onderscheppen. De man op deze foto was een echte BOB: hij had niet gedronken.

Deze controle aan de Grachtweg was onderdeel van een hele reeks controles in Hillegom en Lisse. In totaal werden 665 bestuurders gecontroleerd en werden zeven aanhoudingen verricht voor rijden onder invloed. Een van hen had een ‘score’ van 345 u/gl. Een automobilist werd tevens aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Het bureau communicatie van politie liet weten dat de politie op die vrijdag 11 februari ook twee andere verkeerscontroles hield. De eerste was een algemene verkeerscontrole op de Westelijke Randweg die van 09:30 uur tot 11:30 uur plaats vond. Hier opvolgend was een tweede algemene verkeerscontrole op de Stationsweg, ter hoogte van de Keukenhof. In totaal werden negen bekeuringen uitgedeeld, waaronder drie boetes voor het niet om hebben van de gordel, vier bekeuringen voor het kunnen tonen van een rijbewijs en één chauffeur kreeg een boete voor het negeren van een stopteken.