Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 februari 2011

Badplaats in Olympia’s Tour

NOORDWIJK – De Olympia’s Tour, de oudste rittenkoers voor het wielrennen in Nederland, bezoekt dit jaar ook Noordwijk. Deze badplaats fungeert als aankomst- en startlocatie tijdens de wielerwedstrijd, die dit jaar van 16 tot 21 mei plaats vindt.

Olympia's Tour zag in de lange historie van de ronde veel latere beroepsrenners schitteren. Met op de erelijst namen als Servais Knaven, Joost Posthuma, Thomas Dekker en Lars Boom. Van de winnaars van de afgelopen jaren zijn Joost Posthuma (eindwinnaar in 2003), Thomas Dekker (2004), Stef Clement (2005), Tom Veelers (2006) en Lars Boom (2008) inmiddels prof geworden.

Dit jaar begint de wielerronde met een proloog vanuit Hoofddorp. De volgende dag op dinsdag 17 mei gaat de karavaan naar Noordwijk, waar de aankomst is op de Boulevard nabij de vuurtoren. Op woensdag 18 mei vertrekt het peloton vanaf het Jeroensplein in Noordwijk-Binnen om de rest van de week het hele land te doorkruisen.

Olympia's Tour is geen wedstrijd die je gewonnen moét hebben om prof te kunnen worden. Maar onder de renners is de wedstrijd wel populair. Door televisie-uitzendingen van RTL-7 krijgen de renners veel publiciteit en de ronde staat mooi op een erelijst. Wethouder Leendert de Lange (VVD) is blij dat Noordwijk twee dagen lang in de sportieve belangstelling zal staan. “Dit is dé wedstrijd voor de beloftes in het wielrennen en wij ondersteunen het graag.” De gemeente betaalt 25.000 euro om aankomst- en startplaats te zijn, maar krijgt hier ook wat voor terug. De wethouder: “RTL zendt de wedstrijd gegarandeerd uit op televisie.”