Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2011

Booteigenaren willen jachthaven laten uitbaggeren

LISSE – De jachthaven wordt wellicht toch uitgebaggerd. Oorspronkelijk was dit gebied niet opgenomen in het baggerplan, maar de VVD wierp zich tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 10 februari op als beschermer van de booteigenaren.

Een deel van de jachthaven is van de gemeente, maar een ander deel is particulier eigendom. Mede hierdoor wordt er al jaren niet gebaggerd en slibt de jachthaven langzaam dicht. Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) vroeg het college ‘namens diverse booteigenaren’ om de jachthaven onderdeel uit te laten maken van het baggerplan en hierbij kreeg ze steun van fractievoorzitter Cees Verburg (D66).

Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet weten uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. ‘We hebben van de jachthaven nog geen officieel verzoek gekregen om te gaan baggeren. Als we iets zouden willen uitbaggeren, zou dat voor de hele jachthaven moeten gelden, zowel het deel dat in bezit is van de gemeente als het stuk dat van particulieren is.’ Collega-wethouder Bas Brekelmans (VVD) voegde eraan toe dat er nog een extra complicerende factor is: ‘Eén stuk is nog eigendom van de gemeente in een andere provincie, om het gemakkelijk te maken.’