Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 februari 2011

Dapper personeel grijpt dievegge

NOORDWIJK – Een hondsbrutale dievegge is door alert personeel van woonzorgcentrum Jeroen opgepakt en vervolgens werd de politie gewaarschuwd. De agenten rukten vrijdag 11 februari met vier auto’s tegelijk uit en hoefden weinig anders te doen dan de verdachte op haar rechten wijzen en haar naar een van de auto’s te begeleiden.

De 35-jarige Zoetermeerse deed zich voor als een van de personeelsleden en snuffelde onbeschaamd in de lades en kasten van een van de bewoners. Een personeelslid liep toevallig voorbij de kamer en haar bekroop een onbestemd gevoel. Ze vertelt: ‘Die vrouw liep daar rond met de jas aan; dat was raar. Ik vertrouwde het niet en sprak haar aan, waarna ze hard wegrende en het pand verliet.’

De medewerkster rende achter de verdachte aan en riep tegelijkertijd om hulp bij haar collega’s. Ze stapten in een auto en reden achter de Zoetermeerse aan en na een korte rit kregen ze de verdachte te pakken. Tegen een agent vertelt een van de dappere personeelsleden: “Die vrouw werd heel agressief toen ik haar pakte”. Gezamenlijk konden de dames de verdachte in bedwang houden, waarna de gewaarschuwde politie arriveerde. De Zoetermeerse werd aangehouden op verdenking van diefstal.