Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2011

Gebrek aan informatie

LISSE – Het college heeft de coalitiepartijen enkele dagen voorafgaand aan de informatieavond van donderdag 27 januari geïnformeerd over het stopzetten van het project Hobaho. De oppositiepartijen kregen het echter pas tegelijk met de aanwezige inwoners te horen. Het zinde commissielid Jaap Schuijt (CDA) allerminst en hij uitte zijn ontevredenheid hierover tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 10 februari.

Schuijt: ‘Klopt het dat de coalitiefracties al voor de presentatieavond geïnformeerd waren over het stopzetten van project Hobaho? Als dat zo is, waarom zijn dan de oppositiefracties niet geïnformeerd?. Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) schoot haar coalitiewethouders te hulp: ‘Deze aanname is niet helemaal juist, want u weet hoe het gaat in het coalitieoverleg. Daarin wordt gesproken over informatie die dan nog niet met anderen gedeeld zijn. Het is ons enkele dagen voorafgaand aan deze bijeenkomst kenbaar gemaakt.’ Wethouder Bas Brekelmans (VVD) vulde aan: ‘Wanneer had ik het dan moeten zeggen? Die 27ste januari was een raadsinformatieavond. We moesten eerst aan projectontwikkelaar Provast en andere partijen vragen of we het stopzetten van het project konden melden. Wij waren juist blij dat we met de raadsinformatieavond een officieel moment hadden om dit te vertellen. Dat was het eerste moment om het aan te kondigen.’