Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2011

“Geen RGL-geld meer naar Rijnlandroute”

STREEK – Gedeputeerde Asje van Dijk (CDA) heeft op woensdag 30 maart een gesprek met minister Schultz van Haegen over de toekomst van de Rijnlandroute. Desgevraagd stelt hij geen concessies meer te willen doen waar het gaat om oversluizen van gelden voor de Rijn Gouwe Lijn om de zo broodnodige wegontsluiting voor het autoverkeer te realiseren.

“De provincie heeft 280 miljoen euro beschikbaar gesteld en het rijk 422 miljoen euro. Toch is er nog een tekort van zo’n 100 miljoen euro. De minister stuurt aan op een tweebaans Rijnlandroute, niet op een vierbaansweg”, informeerde Van Dijk het busgezelschap. Echter, een dag eerder deed Schultz tijdens een campagnebezoek aan Noordwijk een opmerkelijke uitspraak over de benodigde extra financiering van de Rijnlandroute. Ze liet weten dat haar ministerie heroverweegt welke projecten voorrang krijgen in de realisatie.

Er bestaan dus mogelijkheden om de Rijnlandroute in haar geheel, dus vierbaans, te realiseren. Zal Van Dijk alles in het werk zetten om dit er voor de regio uit te halen? Ook als het betekent dat het deel van de gelden voor de RGL-west overgeheveld wordt naar de Rijnlandroute? De gedeputeerde schudde zijn hoofd. “De RGL gaat niet het geld leveren voor de Rijnlandroute. Als het daar op aankomt, dan wordt geen van de twee projecten gerealiseerd. Maar liefst 44 van de 45 zetels in de huidige Provinciale Staten heeft gezegd dat de RGL er moet komen. Ik weet dat de PvdA en het CDA een overheveling van de gelden niet zullen steunen. We hebben al het RGL-deel van Katwijk naar Noordwijk eraf gehaald en hiermee voegen we 57 miljoen euro aan de Rijnlandroute toe.”