Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 februari 2011

Groei woningen schiet niet op

LISSE – Met alle grote projecten als het CNB, Raadhuisplein en Geestwater in het achterhoofd, kan de gemeente binnen een aantal jaren theoretisch beschikken over een kleine 1.000 extra woningen. Zover is het nog lang niet, blijkt uit het verslag ‘Woningbouwcijfers 2010’, want in de 365 dagen van het afgelopen jaar zijn er slechts tien nieuwe woningen bijgekomen. Het college van burgemeester en wethouders maakte de cijfers openbaar op dinsdag 1 februari.

Aangezien iedere gemeente een uitkering uit het Gemeentefonds krijgt, gebaseerd op het aantal woonruimten, controleert het CBS ieder jaar het aantal. In 2010 heeft de gemeente twee extra nieuwbouwwoningen en acht nieuwe woonverblijven gekregen. Ook zijn bestaande woonruimtes gesplitst in meerdere woonverblijven, zodat hierdoor vijf nieuwe woonverblijven ontstonden. Maar aan de andere kant zijn ook meerdere woonlocaties samengevoegd, wat leidde tot drie minder woonverblijven. Twee woonlocaties zijn afgebroken vanwege de bouwvalligheid en stedenbouwkundige plannen. Het totaal aantal woningen in de gemeente was op 31 december van het vorig jaar: 9.659.