Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2011

Illegaal kamperen gedoogd

LISSE – Dit jaar wordt er niet opgetreden tegen de illegaal gekampeerde campers langs de Leidsevaart. Ieder jaar tijdens het Keukenhofseizoen zijn de honderden foutgeparkeerde campers een attractie op zich. De gemeente buigt zich al jaren het hoofd hoe om te gaan met deze situatie. Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) stelde deze kwestie aan de orde tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur (R&I) op donderdag 10 februari.

Entrop wilde weten: ‘Er zou een oplossing komen voor deze situatie. Hoe gaan we er mee om? Blijft het een gedoogsituatie of wordt het anders aangepakt?’ Wethouder Bas Brekelmans (VVD) gaf aan dat de tijd van doorpakken nog niet is aangebroken. ‘Ik denk niet of we het voor het aankomende seizoen opgelost krijgen. We zoeken een plek waar ruimte is voor verblijfstoerisme in de vorm van campers. Dat kan op die plek zijn, maar ook elders. Dit jaar blijft het een gedoogsituatie, maar we zullen dit punt meenemen in de nieuwe nota economie en toerisme.’