Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2011

Informatieavonden over windmolens

TEYLINGEN – Wethouder John Stuurman (D66) gaat twee informatieavonden beleggen over de bij de AKZO geplande drie windmolens. Het idee voor die windmolens werd enkele weken geleden door gedeputeerde Asje van Dijk (CDA) in het openbaar geuit en hij liet weten hier een groot voorstander van te zijn.

Het college van burgemeester en wethouders in Teylingen is echter niet onverdeeld enthousiast. Wethouder Cees van Velzen (CDA) liet zaterdag 19 februari weten dat met name zijn collega Leo van der Zon (VVD) geen voorstander van de windmolens is, mede vanwege de zichtvervuiling en de onzekere milieuwinst versus de subsidie-investeringen. “We willen een brede maatschappelijke discussie en daarom gaat Stuurman twee avonden beleggen over de antigevoelens tegen deze windmolens. Daarna wordt een klankbordgroep opgezet om samen met de AKZO te kijken naar oplossingen.” Is die inspraak niet een wassen neus? Als mensen hun zegje hebben gedaan, kunnen de bestuurders toch nog altijd doen waar ze zelf voor voelen? Van Velzen ontkende dit: “Als iedereen tegen windmolens is en je zet ze toch neer, dan doe je het niet goed.” Het is nog niet bekend wanneer deze informatieavonden gehouden worden.