Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2011

Johan Derksen krijgt ondernemers plat

SASSENHEIM – Er zijn cabaretiers die op een avond minder lachers op hun hand krijgen. De ruim 150 ondernemers en supporters van Ter Leede genoten met volle teugen van het optreden van voetbalkenner Johan Derksen, die woensdag 9 februari, op zijn zo kenmerkende wijze, geen blad voor zijn mond hield. Een tsunami aan woordgrappen, sneren en belevenisverhalen passeerden de revue, waarbij niemand werd gespaard.

Lachen is niet alleen gezond, maar zou door voetballers ook veel vaker gedaan moeten worden, aldus Derksen. “Voetballers lachen niet meer, maar zeggen zinnen als ‘Ik ben niet belangrijk, maar het gaat om het team’. Dat vinden ze helemaal niet, maar ze moeten het van de mediatrainer zeggen.” Kritiek kan de huidige generatie jonge voetballers ook niet meer verdragen, maar een verklaring is hier wel voor. “Ze zijn omgeven door jaknikkers; hun eigen vrienden praten hen naar de mond. Het gemiddelde salaris van de voetballers die in de eredivisie en eerste divisie spelen, inclusief de reservespelers, is 370.000 euro. Dat is veel hoger dan de Balkenendenorm en dat voor spelers die maar net iets beter zijn dan de voetballers bij Ter Leede. In de Nederlandse eredivisie spelen de tweede garnituur Nederlanders en de derde garnituur buitenlanders.”

Soep

De anekdote over een grap met een potje kreeg de hele zaal plat, evenals Derksen’s uitgesproken voorkeur voor “besnorde lesbiennes”. Om maar te zwijgen over de smaaktoevoeging van oud-voetballer Willem Suurbier aan de soep. Hij haakte in op de actualiteit en gaf aan dat Feyenoord binnen vijf jaar over de huidige problemen kan zijn. “Het grootste probleem is momenteel om het legioen in bedwang te houden. Het is een zwaktebod, maar wel begrijpelijk dat Mario Been niet is ingegaan op het aanbod van Willem van Hanegem. Als Willem binnenkomt, is de rest namelijk figurant. Been moet nu winnen, anders zegt iedereen dat hij Van Hanegem erbij had moeten hebben.”

Ajax is volgens Derksen al op de goede weg, nu Martin Jol “en de hele Haagse onderwereld” verdwenen zijn. Volgens de analyticus praat men weer de eigen Ajax-taal en laten ze zich minder gek maken om waanzinnig te investeren in middelmatige spelers. De scheidsrechters moesten het tijdens het optreden ook ontgelden: “We hebben wel eens betere gehad, want momenteel lopen niet de grootste personalities op de velden rond. Maar dat krijg je als je Zeist laat vertellen wat je moet doen. Als scheidsrechter moet je soms afwijken van een spelregel voor het belang van de wedstrijd.”

Topklasse

Binnen enkele jaren gaat de Topklasse de eerste divisie domineren, zo oordeelde Derksen. De clubs in de Topklasse hebben goede accommodaties en veel publieke belangstelling, terwijl de clubs in de eerste divisie regelmatig moeten spelen voor anderhalve man en een paardenhoofd. “De clubs in de Topklasse zijn beter georganiseerd dan die in de eerste divisie. Wil je als regioclub echter daadwerkelijk hogerop spelen, dan helpt alleen hard trainen niet: dan moet het budget drastisch opgeschroefd worden. Binnen vijf jaar kiezen alle goede voetballers voor de Topklasse, want daar krijgen ze namelijk een baan bij een sponsorend bedrijf en kunnen ze daarnaast met hun sport nog wat bijverdienen.”

De meest besproken voetballer van afgelopen week was zonder twijfel Ruud Gullit, die voor 10 miljoen euro anderhalf jaar lang het niveau van de voetballers in Tsjetsjenië moet opkrikken. Derksen wist wel wat Gullit bezielt: “Ruud heeft een vrouw die de Goldcard erdoor gooit en hij heeft dus geld nodig. Natuurlijk zou iedereen in deze zaal twijfelen als zo’n aanbod krijgt, maar je moet het niet willen.” De beste vraag uit het publiek werd tot het laatst bewaard: “Heeft u wel een spijt van wat u niet hebt gezegd?” Derksen was daar kort over: “Nee, ik heb vooral spijt over wat ik eruit flap. Televisie is een dodelijk medium en als mijn vrouw zapt langs RTL7, dan schaam ik me dood; alle tieten en lichaamsdelen komen dan langs. Maar met een beetje grote bek en flair is het niet moeilijk om op televisie te komen.” Met dit advies werd de avond afgesloten en hadden de netwerkende ondernemers genoeg stof om nog lang na te praten.