Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2011

MareGroep en ISD onderzoeken samenwerking

STREEK – De Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) en de MareGroep gaan meer met elkaar samenwerken. Om dit te bereiken hebben de gemeenschappelijke regelingen Kust, Duin- en Bollenstreek voor de MareGroep en de ISD een stuurgroep opgezet. In eerste instantie is het doel dat werkgevers niet meer door de twee instanties apart benaderd worden, maar dat ‘de juiste kandidaat bij de juiste werkgever wordt voorgesteld’. Als de samenwerking succesvol blijkt, kan het mogelijk een opmaat zijn voor een algehele fusie.

De ISD opereert in de gemeenten Teylingen, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. De MareGroep onderneemt ook in deze gemeenten activiteiten, maar is tevens actief in Katwijk, Oegstgeest en Wassenaar. De gemeenten oordelen dat er mogelijkheden zijn voor samenwerking tussen de ISD en de MareGroep en hebben een stuurgroep in het leven geroepen om de mogelijkheden hiervoor te bekijken.

Robert ’t Jong, directeur van de ISD Bollenstreek, is samen met directeur Hooite Muller van de MareGroep een van de leden van de stuurgroep, die twee weken geleden voor het eerst samenkwam. Hij staat positief ten opzichte van de jongste ontwikkelingen: ‘Dit biedt kansen, vooral omdat we bij werkgevers in dezelfde vijver wissen. We bieden namelijk allebei klanten aan die als werknemer kunnen fungeren. Het is goed te kijken of we dit met elkaar kunnen doen en de werkgever in één keer te benaderen met de juiste kandidaat.”

De ISD moet in 2011 voor een bedrag van 300.000 euro bezuinigen en mogelijk volgt een nieuwe bezuinigingsronde in 2012. Vorige maand werd bekend dat de MareGroep kampt met een tekort van 1,4 miljoen euro. Een vorm van samenwerking smaakt wellicht naar meer. Is dit een opmaat voor een algehele fusie tussen de ISD en de MareGroep? ’t Jong: “We onderzoeken alles: nauwe samenwerking op onderdelen tot het mogelijk samengaan, maar ook alles wat daar tussenin zit. De voor- en nadelen moeten in kaart worden gebracht, waarbij we de doelgroepen die we nu apart bedienen meer ineen vlechten.”

Onder de stuurgroep is een werkgroep opgesteld; deze werkgroep komt in april met voorstellen naar de stuurgroep over een gemeenschappelijke benadering van de werkgever. De ISD-directeur: “Als het tot goede dingen komt, kan het leiden tot nog meer vormen van samenwerking en de vraag of we wel of niet met elkaar samengaan. We zoeken elkaar op en proberen te komen tot een nauwere samenwerking. Dat is in het belang van zowel onze klanten als de gemeenten.” Hooite Muller wilde niet inhoudelijk een reactie geven: “Het onderzoek is nog in een te prematuur stadium om uw vragen hierover te beantwoorden.”