Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 februari 2011

Prijzen regiotaxi te hoog

LISSE – De nieuwe aanbesteding van de regiotaxi A-Tax de Vries zorgt voor complimenten uit de seniorenraad. Wel waren er tijdens de vergadering van maandag 7 februari kritische kanttekeningen over de prijs.

Rineke van Pijpen, lid van de seniorenraad, complimenteerde het bedrijf: ‘Ik heb dit jaar al vier keer van de regiotaxi gebruik gemaakt. Er was geen vertraging en het liep super.’ De overige leden hadden ook weinig tot geen klachten gehoord, met één uitzondering: de hoogte van de tarieven, die voor de gehele Bollenstreek gelijk getrokken zijn. Het gebied voor de regiotaxi is onderverdeeld in vijf zones, waarbij voor de Lissers onder zone 1 Sassenheim, Voorhout (oost), Lisse (de Engel) en Kaag eiland vallen. Met de regiotaxi kunnen de gebruikers helemaal gebracht worden tot onder meer Schiphol, Heemstede en Wassenaar (zone 5).

Het algemene tarief om gebruik te maken van de regiotaxi verschilt per zone. Voor het rijden binnen één zone wordt 4,70 betaald. Twee zones kost 7,50 euro, drie zones 9,40 euro en voor vier zones is de gebruiker 11,75 euro kwijt. Voor vijf zones wordt het toptarief van 14,10 berekend. Mensen van 65 jaar en ouder betalen veel minder, waarbij de bedragen oplopen van 0,70 euro (zone 1) tot 2,10 euro (zone 5). Mensen met een Wmo-indicatie die jonger zijn dan 65 jaar betalen tussen de 1,00 euro (zone 1) en 3,00 euro (zone 2).

De leden van de seniorenraad beklaagden zich over het feit dat er nog maar weinig ruchtbaarheid gegeven wordt aan de mogelijkheid om van die fors lagere tarieven gebruik te maken. Mensen met beperkingen in hun gezondheid of een handicap kunnen hier veel voordeel van hebben. Johan van Zoest, lid van de seniorenraad, liet weten: ‘Wij als seniorenraad moeten de boer op om zoveel mogelijk mensen te motiveren om een pasje te hebben voor de regiotaxi. Zo’n pasje krijg je als je een beperking hebt, maar als je op leeftijd bent, kun je altijd wel een beperking aangeven.’ De overige leden knikten instemmend. Seniorenraadslid Theo Meijer vulde aan: ‘Vanuit de Eikenhorst zijn de bewoners ook geschrokken van de hogere prijs die ze moeten betalen voor de regiotaxi.’