Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 februari 2011

Seniorenraad wil meer bewustwording

LISSE – Het aantal leden van de Wmo-raad loopt sterk terug. Dit heeft mede te maken met de vaak complexe onderwerpen waarover de leden een oordeel moeten geven. De leden van de seniorenraad deden in hun vergadering van maandag 7 februari een oproep dat meer mensen zich aanmelden als lid voor de Wmo-raad.

De Wet op de maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is geen populair onderwerp op verjaardagsfeestjes. Het is taaie kost, maar gaat wel over onder meer de zorg voor gehandicapten en ouderen met een beperking. ‘Door de complexiteit van het onderwerp ontgaat het enkele leden van de Wmo-raad nogal eens en dan trekken ze zich terug’, wist een lid van de seniorenraad. De Wmo-raad is op zoek naar organisaties die een van hun vertegenwoordigers wil afvaardigen naar de Wmo-vergaderingen. Te denken valt hierbij aan het gehandicaptenplatform, Steunpunt Vrijwilligers Lisse, mantelzorg, jongeren en de Cliëntenraad WBZ. Commissielid Niek van Ginkel informeerde: ‘Dit is een landelijk probleem. Een heleboel mensen kunnen dit werk best, maar beseffen niet dat ze hier een taak in hebben. Wij willen de bewustwording vergroten en de mensen doen realiseren dat deelname aan de maatschappij valt onder de sociale taak die we allemaal hebben.’