Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2011

Staking

Column: De waan(zin) van de week

Als het de afgelopen week niet ging over de opstand in Egypte, waarbij Moebarak het veld moest ruimen, werd er wel geschreven over Geert Wilders en zijn PVV. Wilders zelf staat weer voor de rechtbank en het eerdere proces waarbij de rechtbank gewraakt werd, wordt luidruchtig over gedaan.

Ondertussen roeren zijn partijgenoten zich met kreten als ‘Geen hoofddoekjes meer in het openbaar vervoer’ en ‘aparte tuigdorpen voor aso’s’. Ik krijg daar toch onbestemde gevoelens bij: mag een rasechte Volendamse vrouw zich niet meer met haar klassieke hoofdtooi in een Amsterdamse tram begeven? En is het op een hoopje zetten van minder maatschappelijk aangepaste personen een oplossing voor hun problemen? Of zou deze maatregel er alleen toe kunnen leiden dat mensen niet meer met een probleem geconfronteerd worden. ‘Je kunt je niet ergeren aan iets wat je niet ziet’, zal wel de gedachtegang erachter zijn.

Een 62-jarige vrouw uit Harlingen ontpopt zich als de grootste voorvechter van het feminisme. Millennialang kunnen mannen tot op hoge leeftijd kinderen verwekken, maar het kinderen baren was voor vrouwen wel zo’n beetje afgelopen op het moment dat ze 45 werden. De Harlingse heeft zich echter laten insemineren en is nu in haar laatste maand van de zwangerschap. Dat is toch geweldig? Ze hoeft alleen maar haar rollator om te bouwen in een stevige kinderwagen: dat gaat helemaal goedkomen!

Actie

Het personeel in het openbaar vervoer staakt weer eens. De 020-chauffeurs staakten het eerst en zij worden deze week gevolgd door hun collega’s in Rotterdam en Den Haag. De chauffeurs hebben angst voor een privatiseringsronde, want de kosten voor het openbaar vervoer zouden dan wel eens een stuk lager kunnen zijn. Dat zou leiden tot 40% minder bussen, treinen en metro’s, aldus de actievoerders. Uiteraard krijgen deze mensen steun van de linkse partijen als PvdA, SP en Groenlinks: dit soort partijen smijt al jarenlang miljarden in het openbaar vervoer ten koste van fatsoenlijke wegen. En wat is het resultaat van al die geldsmijterij? Stakende chauffeurs omdat ze nog meer geld willen hebben.

Hebt u ook het nieuws gezien dat zo’n 70% van de mensen met ADHD geholpen kan worden door aanpassing van het voedselpatroon? Toch iets om over na te denken de volgende keer dat Jantje weer een Ritalintablet krijgt toegestopt.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

André Hanou (69): Nederlands literatuurhistoricus
Marie-Rose Morel (38): Belgisch politica
Hendrik Matena (76): Nederlands voetbalscheidsrechter
Mauro Chaves (69): Braziliaans journalist
Bill Justice (97): Amerikaans tekenaar van Disneyfilms
Dirk de Vos (69): Zuid-Afrikaans rugbyspeler
Peter Alexander (84): Oostenrijks zanger en acteur
Fedor den Hertog (64): Nederlands wielrenner
Betty Garrett (91): Amerikaans actrice
Cecil Kaiser (94): Amerikaans baseballspeler

Het woord van de week: Hangtuig.