Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2011

Strand klaar voor toeristen

NOORDWIJK – Terwijl de allereerste voorjaarsstorm van 2011 de dakpannen van de daken rukte, werd vrijdag 4 februari het strandseizoen officieel geopend door wethouder Leendert de Lange (VVD). Met hulp van de medewerkers van paviljoen De Klink zette hij de eerste terrasschotten neer.

‘Het is een mooi teken dat de paviljoens weer opgebouwd worden’, aldus De Lange. ‘Het seizoen loopt van 1 februari tot 1 november en er zijn paviljoens die hier volledig gebruik van maken. De afgelopen jaren hebben we een upgrade gezien van de paviljoens aan het strand. Niet alleen waar het gaat om de huidige vier permanente paviljoens, maar ook de seizoenspaviljoens zoals De Klink, Breeze en van de familie Van Roon. Ieder zorgt op zijn eigen manier en passend bij de budgetten voor een upgrade.’ De wethouder liet verder weten dat later dit jaar het nieuwe permanente strandpaviljoen ‘De Strandgans’ wordt geopend. Hierna volgen nog Take 2 en Alexander en dan is volgens het vast te stellen definitieve bestemmingsplan het maximum aantal permanente strandpaviljoens bereikt. Tenminste, waar het gaat om de strandstrook langs de Koningin Wilhelmina Boulevard en Koningin Astrid Boulevard.