Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 februari 2011

Verenigingen twijfelen over aansluiting bij Paraplu

LISSE – Verenigingen die niet meer onder de hoede van de SWOL komen te liggen, dreigen op te houden te bestaan. Deze waarschuwende woorden waren te horen tijdens de vergadering van de seniorenraad op maandag 7 februari. De drie ouderenbonden slaan de handen ineen om de 22 verenigingen en gezelschappen te laten vertegenwoordigen onder een gemeenschappelijke stichting ‘Paraplu’, die nog opgericht moet worden.

Enkele weken geleden kwamen vertegenwoordigers van de organisaties bijeen, maar het is nog lang geen voldongen feit dat ‘Paraplu’ ook daadwerkelijk het levenslicht ziet. Het grootste probleem was, dat er nog te veel onduidelijkheid bestaat over de (financiële) consequenties, wanneer de verenigingen zich bij ‘Paraplu’ aansluiten.

Lid van de seniorenraad, Isaac in ’t Veld, liet over deze bijeenkomst weten: ‘De vertegenwoordigers van achttien van de 22 verenigingen zaten daar met kromme tenen. Het is namelijk voor bijvoorbeeld de handwerkclub, sjoelclub, het gymmen en de zangvereniging niet duidelijk hoe de zaken worden aangepakt. Een instantie als de seniorenbus kan zich gemakkelijk afweken, maar bij de verenigingen liggen de financiën anders dan bij de seniorenbus. De meeste aanwezigen waren ontevreden, want er is nog maar weinig bekend. Toch moeten we voor 11 februari een toezegging doen of we deelnemen aan ‘Paraplu’ of niet. Ik veracht echter dat de afscheiding van SWOL voor diverse verenigingen en groepen een heel moeilijke situatie wordt en dat veel mensen zullen afhaken.’

Medelid Johan van Zoest liet weten dat het gemeentebestuur de mogelijkheid open laat om de Beukenhof niet onder de hoede van BESCAL te laten vallen. Hij suggereerde: ‘Laat de Beukenhof tot en met 2014 de zaak voor de verenigingen en groepen draaiende houden; dat geeft meer zekerheid voor de verenigingen. Als de SWOL het beheer van de Beukenhof houdt, heb je de komende jaren om een oplossing voor de toekomst te zoeken.’